Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice"
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Pol de competitivitate pentru creşterea productivităţii economice prin folosirea inovativă a realităţii virtuale, în scopul furnizării de servicii pentru infrastructurile critice – CREVIS
Proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

  • English
  • Română

Noutăți

Finalizarea activităţilor din cadrul proiectului „Realizarea unei platforme inovative bazată pe aplicaţii de realitate virtuală pentru siguranţa şi protecţia personalului din infrastructurile critice-CREVIS”

05 ianuarie 2016

SC APTUS SOFTWARE SRL a derulat, începând cu data de 09.04.2014 și până la finalul lunii decembrie 2015, proiectul „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazată pe aplicaţii de realitate virtuală pentru siguranţa şi protecţia personalului din infrastructurile critice”, proiect co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Citeşte mai mult

SunSmart Renewable IT anunță finalizarea proiectului ”Platforma inovativă de realitate augumentată pentru inspecții, mentenanță și service în teren la infrastructuri critice”

23 decembrie 2015

SunSmart Renewable IT, cu sediul social în Ploiești, Strada Gheorghe Doja, nr. 5, Bloc 36, Scara C1, etaj 6, ap.19, Jud. Prahova,  a derulat în perioada 9 aprilie 2014 până la finalul anului 2015 proiectul „Platforma inovativă de realitate augumentată pentru inspecții, mentenanță și service în teren la infrastructuri critice”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene.

 

Citeşte mai mult

Anunț privind finalizarea activităților din cadrul proiectului „Platforma de bio-monitorizare a parametrilor vitali în operarea infrastructurilor critice” polului CREVIS”

22 decembrie 2015

ASESOFT TECHNOLOGIES S.R.L., cu sediul social în Ploieşti, Str. Democrației nr. 28A, Județul Prahova, a derulat, începând cu data de 09.04.2014 și până la finalul lunii decembrie 2015, proiectul “Platforma de bio-monitorizare a parametrilor vitali în operarea infrastructurilor critice“. Proiectul este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. P019004/ 1780/ 09.04.2014, încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Sectorial ,,Creșterea Competitivității Economice”.

Citeşte mai mult

INSOFT Development & Consulting anunță finalizarea Centrului de cercetare-dezvoltare pentru realitatea virtuală aplicată infrastructurilor critice

15 decembrie 2015

INSOFT Development & Consulting, membru al Polului de competitivitate CREVIS, anunță finalizarea investiției în primul Centru de cercetare-dezvoltare din Europa dedicat monitorizării infrastructurilor critice și instruirii specialiștilor în domeniu prin intermediul realității augmentate și a realității virtuale. Polul de competitivitate – CREVIS este unul din principalele proiecte de Cercetare & Dezvoltare derulate în regiune.

Citeşte mai mult

Inovație și competitivitate în domeniul monitorizării infrastructurilor critice din România

07 decembrie 2015

Activitățile de dezvoltare experimentală derulate de specialiștii INSOFT Development & Consulting au condus la realizarea unui prototip de platformă inovativă, dedicat monitorizării infrastructurilor critice.

Citeşte mai mult

Lucrare științifică realizată în cadrul proiectului Pol CREVIS – premiată în cadrul Conferinței internaționale privind e-sănătatea și Bioingineria

2 decembrie 2015

Proiectul de cercetare-dezvoltare „Platformă de bio-monitorizare a parametrilor vitali în operarea infrastructurilor critice”, implementat de ASESOFT Technologies în cadrul Polului de Competitivitate CREVIS are ca principală forţă de cercetare o echipă mixtă, formată din echipele de cercetare ale partenerilor de cercetare Universitatea Politehnică București, Wing Computer Group şi Asesoft Internaţional, precum şi din specialiști proprii ai beneficiarului ASESOFT Technologies.

 

Citeşte mai mult

Platformă tehnologică inovativă bazată pe aplicații de realitate virtuală dezvoltată în cadrul Polului CREVIS

20 noiembrie 2015

APTUS Software, beneficiar al proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazată pe aplicații de realitate virtuală pentru siguranța și protecția personalului din infrastructurile critice”, cod SMIS 50433 a finalizat la sfârșitul lunii octombrie 2015 etapa de Dezvoltare experimentală din cadrul proiectului.

Citeşte mai mult

Cel mai modern sistem de realitate virtuală este instalat în centrul de excelență CREVIS.

6 noiembrie 2015

Au debutat operațiunile de montare și în scurt timp se va finaliza instalarea cubului de realitate virtuală, în centrul de cercetare-dezvoltare CREVIS. Cubul pentru realitate virtuală cu imersie este o soluție complexă dedicată instruiri specialiștilor și monitorizării de la distanță a infrastructurilor critice. Cubul este un sistem de tip „CAVE” (Cave Automatic Virtual Environment), care este în prezent unul dintre cele mai performante sisteme de vizualizare tridimensională (3D), îmbunătățind semnificativ modul în care utilizatorii pot vizualiza, naviga și interacționa în mediile virtuale.

Citeşte mai mult

CREVIS, un brand pe plan local și internațional

28 octombrie 2015

Rezultatele obținute în cadrul Polului de Competitivitate CREVIS au fost prezentate de specialiști atât pe plan local, cât și pe plan internațional, la unele dintre cele mai importante evenimente din domeniul cercetării și dezvoltării.

Citeşte mai mult

APTUS Software promovează utilizarea tehnologiilor bazate pe Realitate Virtuală (VR) pentru instruirea angajaților din infrastructurile critice

23 octombrie 2015

APTUS Software a dezvoltat o soluție de realitate virtuală de tip CAVE, în cadrul proiectului „Realizarea unei platforme tehnologice inovative bazată pe aplicații de realitate virtuala pentru siguranța și protecția personalului din infrastructurile critice”.

Citeşte mai mult